Jag kommer hem igen till jul.

Har landat i Östersund.
Överraskade familjen i söndags när jag steg in genom dörren i Rätan där alla satt och fikade. Ni som känner mig vet att jag gillar att överraska och det var bara Erika som visste jag skulle komma så hon samlade ihop alla i hennes kök. Precis innan jag kom satt de och sade att jag skulle nog dyka upp när de minst anar det, för så brukar det vara med mig. Förutsägbar.. men ändå inte.

Har fått rå om den lilla knödeln också när han stannade på övernattning och sen spenderade vi dagen tillsammans med att bla. kolla på Pippi's jul, hälsa på farmor och skotta snö.. Östersund igår för julklappshandling med mamma och Ellinor. (Jag hjälpte dem, själv har man ju varit klar ett tag). Spelade kort med Andreas och Mio. Sen kvällsmys hon fina Felicia. Snarka och dregla på henne hela natten. 

Ville bara ge en uppdatering om vad som händer. Ciao.


Last friday night.

Igår var det Girls Night Out!
Förferre på Empan's place med vin, shots, Med Andra Ord, snuskprat bla. Vidare in på Frimis där det var dött som graven så då knallade vi vidare till Strömpis istället.
Hade det jäkligt kul! Men man ska inte slåss barn. Kom ihåg det!

Så nu har man slarvat bort telefonen och hamnat i "slagsmål" de senaste utgångarna. Rebellen i mig har väckts. Vad väntar härnäst måntro?!

Är bakis som en knöl idag. Måste.... få i mig.... vätska.


Birds of Tokyo.

Ibland kan jag bli väldigt frustrerad över att jag inte känner någon som är lika lättvindig som jag. Någon som bara plockar upp det de har och ger sig iväg på nya äventyr. (Nu kanske ni tänker att jag är väl inte lättvindig eller så, men det kan ju bero på att det är svårt att få ändan ur vagnen när man inte har någon med sig).

Jag har aldrig känt mig särskilt rotad någonstans. 
Visst, Rätan kommer alltid vara mitt hem. Men bara för det vill jag inte bo där hela mitt liv. Jag har bott i Tyskland. Jag bestämde mig för att flytta till Uppsala på torsdagen, och åkte sen på måndagen. Jag flyttade till Örebro för att Cissi bodde här. Jag är med andra ord inte omöjlig..

Nu är min kurs och min tid i Örebro snart slut.
Jag var inne på att åka till Thailand, men där uppstod problemet jag nyss pratat om där viljan att släppa allt inte var så stark. Och missförstå mig inte nu så det blir sura miner, jag accepterar att man känner sig bunden till partner eller ekonomin inte tillåter. Och jag är absolut inte upprörd över att resan inte blir av i februari!
Det ger mig istället chansen till att göra nya planer och hitta nya mål i mitt liv. Jag skulle också vilja dela med mig av det i bloggen, men det gör besvikelsen och förnedringen bara större om det inte blir av. Mycket snack och liten verkstad liksom.

Jag har nya planer. Och det är något jag verkligen vill göra, men samtidigt är det ingenting jag vill göra själv. Jag måste nog gå ut och skaffa mig en riktig globetrotter till man eller vän. Någon som vet vart man kan hitta såna?



I väntans tider.

Här sitter jag och väntar på att få gå till tåget. Uppsnofsad och fin.


Everybody needs inspiration. Everybody needs a song.

Då har man ätit frukost, kollat på finalen av Top Model All Star, samt hämtat ut paketet med Ellinor's födelsedagspresent. Spännande för henne att öppna den ska jag säga. Eftersom hon inte vet vad hon ska få och så..

Var egentligen inte tänkt jag skulle till Stockholm i helgen eftersom jag kände mig lite lätt efter all julklappshandling. Men skam den som ger med sig. Johan behövde inte tjata två gånger för att jag skulle ändra mig. Jag är vek! Visade sig även att mamma, Erika, Micke och Leon är i huvudstaden helgen till ära. Är det för mycket att hoppas på en liten kik? Trots att det snart är jul och vi ses då?! Hör gärna av er.

Nu blire väl att fli ihop nå kläa, och sen en tripp till glasbanken.
Emelie ska inte vara torr bakom öronen ikväll. Icke!


Smakprov från fotosessionen med Cissi.
Får fler bilder på söndag. Då blire fest här på bloggen.

Det är det mammor är till för..

Mamma: Jag är i Stockholm.
Emelie: Men dit ska jag i helgen. Då kan du vara chaufför när vi ska ut?!
Mamma: Glöm din dröm!

Schyyyyyysst!

Sleepless in Seattle.

Men åh. Jag vill inte vakna den här tiden och inte kunna somna om.
Nog för att jag gick och lade mig vid sju igår kväll men jag somnade faktiskt inte förrän närmare ett. Borde man inte sova lite längre än till fem då? Nu har jag legat och lyssnat på min sovplaylist på Spotify i snart en timme men inte fan hjälper det. 

Ligger och funderar över vad jag ska göra på nyår istället. Stabilt!

Lazy day.

Dagens höjdpunkt var väl kanske att få tvätta i den nya maskinen.
Eller att jag fick ett jättefint julkort!

Så ungefär så innehållsrik har min dag varit..

Lindehäng.

Jag var och lämnade in tentan vid lunch och sen begav jag mig till Lindesberg. Vi har fotat och haft julfika. Nu är det Top Model och sen måste jag nog dra mig hemåt så det inte blir alltför sent. Det är i varje fall trevligt att ha en tvapparat att titta på.


Tisdag 6/12.

Godmorgon!

Fick precis ett sms av Leon med bilder på en massa maträtter så jag tror bestämt han tycker det är dags för frukost även för mig. Det är nog min favoritstund på dagen. När det inte riktigt hunnit ljusna och man kan äta frukost framför senaste avsnittet av julkalendern. 

Idag är det sista rycket som gäller med tentan. 
Om jag sköter mig ska jag få åka till Lindesberg senare. Det har jag lovat mig själv =)

Ha en bra tisdag, mina fina.

Granngården.

Jag har ett stort problem med min granne. Har inte lyckats luska ut vad det är för kuf som bor där uppe. Jag gissar på den gubbe som jag träffat på otaligt många gånger i trappuppgången. Dock säger Cissi att det är pojkar som bor uppå..
Men skit samma om det är en gammal eller ung för han verkar definitivt ha spring i benen eftersom det klampas fram och tillbaka över golvet dagarna i ända. Att han pratar så högt att jag till och med hör kan iofs tyda på att det är en gammal som hör klent och måste skrika ut orden..
Kan man inte bara bete sig som folk och sitta ner och prata med normal samtalston?

Jag ger igen med att sätta på mig hörlurarna och sjunga med i diverse smöriga popsånger. Det får mig iallafall att må lite bättre. Och nu har jag ett utkast på alla frågorna till tentan. Så nu lägger jag mig i soffan och tittar på senaste Amazing Race. Tar en liten paus så att säga.

Hare gött.

Deal with it.

Jag tycker det är suuuuuperlöjligt att byta ut bokstäver i sitt namn.
Kanske ett PH istället för ett F? Ett C istället för K?
Vad är grejen med det?
Har det någonting med image att göra? För isåfall ska jag börja stava mitt namn Emily, för så stavas det i alla amerikanska filmer. Så det är tufft. Och därför ska jag göra det....

Bored to death.

Jag är så uttråkad så jag döööör!

Måste hitta en artikel för att kunna gå vidare med tentan och när jag inte hittar den är jag liksom fastkörd. Finns ingenting att göra. Och jag har faktiskt kollat en massa olika tidningar..

Lägenheten behöver inte städas.
Inga fler julklappar behöver inhandlas.
Inga matvaror behövs.
Tvättstugan är upptagen.
Och jag orkar inte se ett avsnitt till av Prison Break just nu..

Pungkula!

Melodikrysset.

Hade en trevlig stund imorse när jag klev upp och löste Melodikrysset till frukosten. Duktig var jag denna vecka också. Bara två låtar jag var tvungen att ringa till modern för hjälp.

Visste ni förresten att Melodikrysset har en egen app till Iphone och Android? 
Där kan man lyssna på snabbgenomgången och lösa krysset. 
Så behändigt om man råkar missa någon lördag. Bara att lösa på bussen eller när man har en tråkig stund. Melodikrysset är väl ändå för härligt! Tråkigt bara att jag aldrig vunnit någonting..


3 december...

... och fortfarande ingen snö här i Örebro. 
Var ner på stan en snabbis och blåste gjorde det kan jag lova..

Har kört fast lite i tentan även fast jag gjorde nästan en hel fråga igår. Det känns som att det förväntas vara supersvar bara för att man har så pass mycket tid på sig. Det är så invecklade frågor så hälften av tiden sitter jag bara och stirrar på dem. Jag har iallafall konstaterat att jag definitivt gillar salstentor mer!

Iallafall nere på stan letade jag en bok till nästa delkurs som inte verkar finnas någonstans alls. Inte på internet heller. "Definitivt slut". Jo men det bådar ju gott..


Ska det inte komma någon snö kan det lika gärna vara sommar..

Gotta get down on Friday.

Så där! Nu är alla julklappar införskaffade, och inte en enda till ska det bli. Jag får inte skämma bort för mycket. Då blir det bara löjligt.. Tog på mig mina fina nya skor, (en namnsdagspresent till mig själv) och for till Maxi. Jisses va skön de var att gå i. Trots klacken.

Så idag har det hunnits med ungefär allt utom tentan..
Impregnerat skor.
Dammsugit.
Bytt lakan.
Varit och handlat. 

Jag har till och med duschat och gjort mig fin. Rakade benen, målade tånaglarna, sminkade mig, klädde mig i annat än morgonrock och underställ. Trots att det bara är en hemmadag idag. Kände bara för det helt enkelt!

Men jag måste verkligen ta mig i kragen nu och göra iallafall en fråga på tentan. Så lätt att skjuta på det när man har långt tid på sig. Så lätt att säga att man ska göra det imorgon. Helt plötsligt sitter man där kvällen innan inlämning med skägget i bandspelaren.
Nej, som sagt. Nu blir det skärpning!

Ha en fin fredag om vi inte hörs något mer idag!


Winter Wonderland.

Jag läste detta inlägg och funderade på julpynt. Hon säger alltså att Jenny Nyström-julen är ute och det är nu vitt, betong och zink som gäller. Och herre vad jag inte kunde hålla med mindre.

För mig ska julen vara röd!
När annars är vi egentligen röda under året, (förutom Thailandssemestern då man kallas kräftan)?? Jag tycker man ska passa på. Och det kan snackas om att tomten är amerikaniserad och att han egentligen är en kort liten kuf som gömmer sig i ladan året om.. Men då kan jag berätta att vi har aldrig någon mesig tomte med skinande ren tomtedräkt och en Coca-Cola i handen. Nä, i Rätan kör vi hardcore. Med päls, skoterkängor och whiskey.

Snö är också en sak jag förknippar med julen. I mitt liv har jag upplevt en jul utan snö, och den dagen ville jag inte kliva upp ur sängen. Att bo i Örebro och höra folk säga att de upplevt en jul med snö. Ja, då tycker jag faktiskt lite synd om dem. Att få knalla runt när det knastrar och knarrar under fötterna på en. Gena över isen för att komma till andra sidan sjön. Ha på sig stora och tunga kläder så man är alldeles svettig när man kommit fram dit man skulle. Bygga snölyktor. Åka skoter!
Nu kanske jag inte uppskattar det så mycket när snön och iskylan väl är här, men återigen så är det väldigt lätt att sakna någonting man inte har.


Jag vill också skriva lite om mamma. 
När jag var liten kunde jag för mitt liv inte första varför hon inte gillade julen! Varför hon ojade sig över att den snart var här. Jag som såg den högtiden som en av de bästa på året!
Vi kan ju alla hoppas att vi idag är både klokare och äldre, och jag förstår nu mamma. Julen innebar storstädning. Nya gardiner. Köpa julklappar. Julpynta (som i mammas fall innebar ställa fram alla tomtar vi äger tillsammans, och det är inte få ska jag säga er!). Laga en massa mat. Arrangera bord och stolar så allt och alla får plats. Ha ordning på tre ungar och en gubbe som kan vara odräglig i tid och otid..

Men även fast mamma sagt att hon vill skita i jul och allt vad det innebär så har hon ändå alltid varje jul ställt upp för oss! Hon har lagat världens godaste julbord, köpt jättefina julklappar, och hon är alltid så fin när hon gör det! Jag höjer mitt glas för alla mammor där ute som så väl tar hand om oss barn. Som ser till att vi får den jul vi önskar. Jag höjer mitt glas för min mamma. För hon är bäst. Och jag älskar dig!








♥♥♥♥♥