Karlsruhe

Denna lördagsmorgon föreslog Inga att jag skulle åka till Karlsruhe. Ut och röra på fläsket lite. H&M, tänkte jag, samtidigt som det ryckte i shoppingnerven. Kan liknas med spasmer eller lätt kramp. Var framme vid lunchtid och hemma vid femtiden. Och hela denna tid gick jag i endast ett köpcentrum. Kärlek! Och jag har inte längre några problem med att jag anser mig själv ha för mycket pengar. När jag kom hem med påsarna ansåg Christian att dom betalade mig för mycket. Mycket möjligt ;)
Roligast är ändå när kassörskorna ska föra världens disskusion med mig. På deras ansiktsuttryck uppfattar jag om jag ska se glad, intresserad, eller oroad ut. Sen kör jag på det, och nickar medhållande. Haha, det är så man överlever i Tyskland. Vem fan behöver lära sig språket liksom =D


Här är några av fynden som fick följa med hem.
Det är lite orgasm på min garderob för tillfället.


Två underbara koftor. Den vita från Tally Weijl. Den rosa från H&M.



Jeans från Madonna. Skärp från H&M.



Halsdukar från H&M.


Klänning och t-shirt från New Yorker. Väst från H&M.



Smycken från H&M.



Lång hoodie och randig tröja från H&M.




Ettlinger Tor.
Dit åker jag igen kan jag lova =D

Godkväll

Blev ingen utgång ikväll ändå.
Var trött då... tråkmånsar!!


Ska ladda upp en massa inköps-bilder.
Var nämligen till Karlsruhe idag. H&M ftw!


Dream a little dream of me

Tack Nelly för tipset om sidan.

"To dream that you are locking doors, suggests that you are closing yourself off from others. You are hesitant in letting others in and revealing your feelings. It is indicative of some fear and low self-worth."

I och med att jag inte kan lyckas låsa dörren, lyckas jag inte med att stänga ute dem/det jag önskar. Jag känner rätt mycket press på mig, och det visar sig i min dröm. En massa folk vill komma mig in på livet, vill kräva saker av mig. Jag klarar inte av det, och därför drömmer jag denna dröm. Detta är vad jag kan sträcka mig till att den betyder. Jag gissar bara, men jag har faktiskt känt mig rätt pressad på senaste tiden. Kanske därför den kom tillbaka värre än den brukar.

Fredag

Det där med att pengarna inte rullar ut. Jag tar tillbaka det, eftersom jag idag spenderade x antal kronor på diverse smink. Har fått en knäpp på det, och ska nu exprimentera med olika färger och stiler. Roligt.


Såhär ser mitt bord ut just nu...

 


Hon som har tråkigt...



Godnatt!


Kärlek på kvällskvisten

Avslutar denna kväll med en bild på mina absoluta favoriter.


Lillebo och Bullen <3
(och även "Tjockis" uppe på L's huvud)

Pengar rullar in som det ska

Förresten, jag har skaffat mig ett extrajobb.
Ska städa hos en familj vars mamma har problem med höften så hon inte kan göra det själv. Kaching, slantarna ramlar in. Och för tillfället inte ut. Som jag sa till en nära vän; Jag kommer vara stenrik när jag kommer hem härifrån, för det finns absolut ingenting att spendera pengarna på.

(Varpå han svarade knark. Men det har inte med saken att göra)

Torsdag

Hur kan det komma sig att man ena dagen kan sitta och skriva flera inlägg på några timmar, och sen nästa är man helt tom i huvudet och kan knappt komma på denna fras att skriva?!

Jag har iallafall överlåtit mitt Spotify-konto till min syster Ellinor. Vad har jag för användning av det när jag ändå inte kan använda det här. Bajs =(



Är barnvakt åt sovande barn.
Dom är tyst, så jag antar att dom sover.
Hoppas det håller i sig =P

Önskelista


Punkt numero dos;

Joshua Radin's album We were here.
Underbar man, med underbar röst. Behöver jag säga mer?

Godmorgon

Ska nog hinna ut på en lite promenad innan det är dags att bli upphämtad, eller vad tror ni? Det blir ingen powerwalk- "jag-ska-svettas-tills-jag-dör"-promenad. Mer än liten lugn en för att kolla läget i lilla Elsenz.


Ett tips för att få väck på vinterfrasiga läppar.
Smörj in dom med femton lager Idomin!!
Ta också kort när du gör standard-fjortisposen, bara för att leva upp till rollen liksom.

Köttbullar på svenska

Min kamera har strejkat ett tag, men nu helt plötsligt var den med på noterna igen. Detta har då resulterat i att jag fått in bilderna från IKEA på datorn. Dock känns det lite "förra veckan" att ladda upp bilder. Men jag bjuder faktiskt på en...


Och nu undrar ni;
Åt hon verkligen upp allt det där???
Och ja. Ja det gjorde jag.

Önskelista

Ska kanske börja med en liten serie.
Min julklappsönskelista, punkt numero uno;


De tre Dan Brown-böckerna om Robert Langdon.
Da-Vinci koden, Änglar och Demoner, samt Den förlorade symbolen.
Tjocka och inbundna ska dom vara också =)

Drömtydning

Jag har en återkommande dröm.
Den handlar om att jag inte kan låsa en dörr. Hur mycket jag än försöker, och hur många lås jag än har, så går den inte att låsa. Jag vrider, och vrider, och vrider. Men när jag sen ska känna på dörren så går den fortfarande att öppna. (det är också ALLTID dörren i min gamla lägenhet i Östersund)

Jag har valt att ignorera denna dröm.
Men inatt kom den tillbaka igen, värre än vanligt.
Jag har sökt på internet om vad denna dröm kan betyda, men jag hittar ingenting om dörrar som inte går att låsa. Är det någon som har den minsta aning? Det måste väl vara någonting speciellt eftersom jag har haft denna dröm i flera år...


Vad är det som går och går, men aldrig kommer till dörren?!


Onsdag

Igår var vi till SAP för att officiellt visa upp Kjell för Inga's och Christian's arbetskamrater. Det bjöds på tårta, kaka och andra godsaker. Inga blev alldeles förfärad när hon insåg att jag inte ätit någon tårta, och lovade att hon skulle baka en sådan till min födelsedag. 63 dagar kvar (fan va länge det lät!).

Idag har varit en rätt lugn dag.
Rasmus målade på golvet, och Kjell spydde Niagarafallen över mig och sig själv. Som sagt, en rätt lugn dag ändå.. Imorn ska vi till doktorn och barnen och Inga ska vaccinera sig mot influensan (inte svin). Om inte det blir några tillfälliga men så ska vi ut och springa också. Äntligen, jag behöver min peppkompis tillbaka. Men allt har varvats med diverse sjukdomar, så det har inte blivit att vi kunnat ge oss ut tillsammans på ett tag.



6 veckor kvar tills mina käraste kommer!

Det går på ett flugknull, som pappa skulle sagt. Tschüss!

Måndag

Idag har jag inhandlat en gitarr.
På en mataffär, för 50 euro. Är man desperat så är man. Har testat den lite, och den fungerar helt oki. Jag kräver inte så mycket till mitt simpla klinkande. Men vilken underbar känsla det är att äntligen få ha en gitarrkropp i mina armar ;)


Hittade en video förresten.
JossanPossan, tjalalalala!


Den som väntar på något gott...

Nu när resan är beställd och klar är det verkligen officiellt.
Den 10 december kommer mina favortitjejer, och den underbaraste lilla ongen som finns i hela världen, hit till Tyskland. Längtar så jag kan dö!

Puss!

Söndag

Godkväll kära läsare.
Ännu en dag har passerat. Och nu är familjen hemma igen =)

Har varit ute på promenad idag igen,
och satt sen kanske en timme ute och bara inandades friskt luft. Men huvudvärken är fortfarande kvar. Inga ska ringa försäkringen imorn och se om den täcker en ögonundersökning. Isåfall blir det väl en sådan inom en snar framtid.

Har världens träningsvärk i stjärten.
Hallelujah! Trodde aldrig den skulle komma, men jäklar va skönt det känns. Ska nog försöka ta mig ut imorn också. Måste verkligen skärpa till mig känner jag. Jag tränar ju för Tjejmilen förtusan!!!!



Godnatt.

Godmorgon

Min klocka på datorn har ställt sig tillbaka en timme. Och det verkar ju som att det är vinter- och sommartid här med som gäller. Så vi får helt enkelt köra på det.

Vaknar med huvudvärk.
Något frustrerad.....

Lördagsmys

Hur tråkig på uppdatering får man va?
Det är en fråga ni ställer er. Jag ber om ursäkt.

Jag är ensam hela helgen.
Var ju egentligen tänkt att jag skulle ut med Juliane. Men hon blev sjuk. Blev bortbjuden på HeavyMetal-konsert, men med min huvudvärk som fortfarande hänger sig kvar så kände jag mig inte särskilt pepp på det. Så det blev hemmakväll både lördag och fredag. Men det gör mig faktiskt ingenting. Har haft lite SPA och såna grejer. Mysigt att rå om sig själv lite med tända ljus =)
Ska snart titta på Änglar och Demoner, om all teknik funkar som den ska.

Idag fick gympadojorna komma fram efter närmare tre veckors vila. Fy skäms på mig. Hittade en ny runda som gick runt, så jag slapp vända. Det var inte helt fel. På den runden springer man även förbi nudistcampingen. Fick inte se någonting dock =(. Var ute i ca 45 min, men då gick jag också lite.. Tog en liten prommis också senare, men huvudvärken ville ändå inte släppa. Kanske ska kolla upp synen eller nåt? Ellinor hade ju alltid ont i huvudet innan hon skaffade glajer.


Nu är det iallafall bestämt att Mamsen, Erkki, Elle och Lillebo kommer och hälsar på mig i December. Ska bli hur mysigt som helst. Gå på julmarknader, och bara få rå om varandra några dagar. Erika har lovat att hon ska killa mig på benen hela dagarna. Gissa om jag blev lycklig! Ellinor får nog massera mig också tror jag. Men inte lika hårt som hon och Camela gör't på varann. Det är jag för vek för ;)


Godnatt kära läsare.
Och jag SKA skärpa mig på uppdateringsfronten =)





Update.
Oh no, en jävla massa franska och ingen textning på Ä&D.
Får nog kolla efter en annan film...

Lite ovant

Familjen har åkt.
Tystnaden är öronbedövande...

Godmorgon

Gooomorron!
Idag blir en intressant dag. Kindernest är stängt, så alla barnen är hemma. Friska och hyper, hyper, hyper. Hoppas man hittar nåt att sysselsätta dom med =P

Mamsegulls dag

Kära läsare, ni får ursäkta min frånvaro. Även innan jag blev sjuk..
Lasse blev sjuk i fredags. Han var väldigt hängig, med feber, magsjuka, öronont m.m. På måndag har även Ramus blivit smittad, så jag och Inga blir hemma med alla tre barnen hela dagen. Samma på tisdagen. Det är då jag börjar känna mig dålig. Lägger mig vid sex. Vänder och vrider på mig hela natten, och mår allmänt dåligt. Alla barnen åker på Kindernest på onsdagen. Jag sover hela förmiddagen, men tar mig i kragen och gör min eftermiddagssysslor till fullo. Torsdag är idag. Huvudvärken och halsontet är fortfarande kvar, men jag lyckades ändå ta mig upp klockan åtta och städa hela huset.. Ja e dutti ja. Har ganska svårt att sova fortfarande och vaknar var och varannan timme, men det löser sig nog får vi hoppas.

I helgen far familjen till Trochtelfingen. Jag bestämde mig för att stanna hemma och hitta på otyg i huset istället. Inga var lugn och sa att hon litade på mig. Christian såg dock lite skeptisk ut. Ska nog riva huset för hans skull bara för det =D


IDAG fyller min älskade lilla mamma år.
Jag tycker vi höjer våra glas för henne, och hoppas att hon har haft en underbar dag. Älskar dig mamsen. Saknar dig ska du veta <3


I'm alive!

Jag lever, men jag är sjuk.... igen.
Godnatt!

Godnatt

Igår somnade jag framför camen, (när den var på).
Så intressant var personen på andra sidan...
Och jag har inte fått tag på personen i fråga idag.. Antar att mitt dregel var avskrämmande, but they don't call me Slemelie for nothing <3

Isn't this a fun day

Lasse har en infektion i magen som gör att han spyr.
Inga säger att det är väldigt smittsamt, och har man det som vuxen så är det så illa att man bara vill dö. Upplyftande! Jag väntar med spänning...




Hypokondriker'n i mig mår faktiskt lite illa.

Som stormen river öppet hav

Idag är det storm ute,
det regnar och blåser. Inte så rockigt!

Kameran strejkar,
får se om jag kan fixa det så jag kan lägga in bilder från igår.

Erika, jag vet inte om man kan ta bort det.
Men finVolvon hade ni väl tänkt ha ett tag eller?
Annars kostade inte klistermärkena en förmögenhet heller.....

Till storasyster och lilleman

Meddelades att mitt brev kommit fram till Sverige,
så det här inlägget är till Erika.

Du tänker säkert såhär,
Va fiiint, men what the hell is it?

Låt mig demonstrera.


Detta är otroligt populärt i Tyskland,
nästan varenda bil ser man en sådan på =)


Älskar er.
ENJOY!


Kort och konsist

Jag är helt tom.. helt slut.
Ni får ursäkta, men jag skriver om dagen imorn istället.
Godnatt.

We do it Swedishstyle

Vem var det som skulle på IKEA imorn och käka svenska köttbullar?

Mhmm, thats right.. ME!


Firery love

Nu har jag suttit och betat av inte mindre än 69 nya inlägg på Bloglovin'. Det gamlaste från igår var från klockan 21.15. Med andra ord måste jag redan då ha antingen varit på väg att somna, eller redan gjort det. Hur mysigt är det inte att somna till en sprakande brasa liksom? Låta det fladdrande ljuset, som ligger över rummet, ta dig till drömmarnas värld. Jag vet att det har blivit mycket skriverier om min brasa på senaste tiden. Men jag kan bara inte hjälpa det.
Och nu när det har börjat blivit så kallt ute så finns det inget bättre än att låta ett av de fyra elementen värma en på ett gemytligt och naturligt sätt. Kanske någon annas kropp hade varit bättre, men man tar det man har som tysken sa. Nu ska jag lägga på ett par till veträn, och sen lägga mig och drömma sött om livets ljuva frukter.

Familj väljer man?

Idag när jag och Lasse lekte på mitt rum så visade jag honom ett kort på min farmor. Han frågade var min farfar var. Jag berättade att han inte levde längre.

Lasse; Ohoh, du måste nog köpa en ny.

Nja, även fast jag inte har så bra kontakt med han för tillfället, så tror jag nog att jag behåller den gamla =)


Min underbara lilla farmor

Måndagafton

Tyskakursen gick bra.
Det har kommit en ny kvinna till gruppen, från Kosovo.
Jag ska ta med bilder på surströmming och lingon till nästa vecka. Är det någon som har några roliga bilder på dessa två? Inga google-bilder här inte. Elle, togs det inte kort när ni var ute och plocka?

Har tänt en brasa, tänt ljus, och krupit upp i min fotölj med en filt. Dock kommer den nog åka av snart eftersom det börjar bli en aning varmt =)


Kass cambild,
men myfaktorn är hög just nu kan jag lova =)


Black wind, fire and steel

Hur mysig är inte jag på en skala?


I städtagen

Nu har jag städat mitt rum.
Tyckte det behövdes, så jag dammsög, dammtorkade och bytte lakan.
Vad ska man göra nu då?
Antingen klippa naglarna, städa garderoben, gå på toaletten, läsa inredningstidningar, skriva i min memoarbok, kolla H&M's hemsida.... Finns lite att välja på för tillfället. Vem vet, jag kanske gör alltihop.

Jag måste verkligen till ett h&m inom en snar framtid. Måste införskaffa ett par nya jeans. Helst från "boyfriend"-kollektionen =)


Biotajm

Igår var det alltså bio-tajm.
Sarah's pojkvän Jonas skrev till mig och frågade om jag ville följa med "dom" på bio. Jag antog då, med all rätt, att det var han och Sarah, och kanske någon mer. Jag tackade såklart ja. När bilen kom och hämtade mig så var Sarah inte alls med. För hon var på en födelsedagsfest. Istället var det Jonas, Patrick och Tobias.
Bara killar. Yes, då blir det säkert en skräckfilm utan dess like tänkte jag.


























Tada, en romantisk komedi.
Och även i bilen på väg till bion så satt Jonas och pratade om Fredrik Ljungberg, och när han modellade åt Calvin Klein. Undra om Sarah vet om den sidan av honom...

 


 


Lördag

Började kolla på Jennifer's body igår, men efter halva filmen så behagade den inte funka mer. Fuck this, tänkte jag, och tog Erikas råd och kollade på Singing Bee celeb istället. Pinsamt! Den enda som gjorde det värt att se var Erik Ekstrand. Han är en man i min smak, en tvättäkta nubbis. Men Fadde, Jan-Emanuel och Blossom? Jag ville bara gömma mig under täcket och inte komma fram nå mer. Och vad hette programmet förresten? Celeb? Det är väl bara såna där F-kändisar som ställer upp kan jag gissa..

Idag har vi varit till Frankfurt och hämtat Christian på flygplatsen.
I bilen på väg hem var det gälet, då jag försökte hålla två övertrötta barn vakna. Satt och sjöng och gjorde allt mitt bästa för att dom inte skulle somna. Och det var inte lätt för en liten Emelie, som kanske var lite trött hon också. Men det tog jag igen med en powernap nu på em. Har blivit många såna på senaste tiden, men jag är faktiskt inte riktigt frisk än, även om det är på bättringsvägen. Så jag kan skylla på det =)


Ska nog mysa ner mig med en skräckis ikväll med,
om jag hittar någon vill säga.



Update; Stryk det!
Ikväll blir det bio =)

Mysfredag

Efter en promenad på eftermiddagen, och sen en lur, så mår jag nu mycket bättre. Visst, jag hostar fortfarande, och näsan rinner till lite då och då.
Men jag är på bra humör.

Jag bestämde mig för att fira.
Gissa vad jag gör?


Inte nog med att den gör mig vacker,
den smakar gott också =)


Fredag

På fredagar tycker jag att jag förtjänar både mys, och mys.
Tyvärr är bara en av dessa tillgänglig i Tyskland för tillfället.
(den sämre sorten)
Det suger!

Näsan rinner som Handsjöforsen,
(ja den forsen som vi inte hitta Elle).
Hostan ångar på som ett ånglok.
Och huvudet verkar ha fått en permanent spik intryckt i tinningen.
Det går bra nu.

Solong. Jag är inte på humör.

Torsdag

Igår trodde jag att jag var på bättringsvägen. Idag är det värre än någonsin. Näsan rinner så jag kutar omkring med stora tussar så fort jag får chansen. Hostan har inte lagt sig.. Och idag har jag huvudvärk också. Jag kunde inte sova igårkväll eftersom jag hostade. När jag tillslut somnat så vaknade jag en halvtimme efter och började hosta igen. Detta resulterade i att jag försov mig imorse. Dumma mig. Vilken idiot uppfann snooze egentligen?
Tackolov ringde Inga's föräldrar igår och sa att dom skulle komma idag för dom kände att vi behövde hjälp. Dom kom för ungefär en timme sen, så nu kan vi verkligen fokusera på att bli frisk.

Återigen har jag en hemlis.

Tycker ju att det är så roligt att ha er nyfikna.
Det är därför jag skriver ut det serrni ;)

Förstår du inte svenska?!

Wiele's förra aupair Jaana addade mig på Facebook, och skrev till mig tidigare ikväll när jag satt uppe med Inga i vardagsrummet. Förvånad blev jag när hon helt plötsligt började skriva till mig på svenska. Hon har nämligen studerat det i 6 år. Hon skrev att hon saknade Tyskland och ville komma tillbaka, varpå jag vänder mig till Inga och säger;

Emelie; Hon säger att hon vill komma hit. (på svenska)
Inga; ????
Emelie; Hon säger att hon vill komma hit!!

Som att, är hon döv eller?
Haha, jag har det inte alltid lätt med tre språk flytandes i hjärnan.

I need a room

Jag vill ha ett hus.
Dessa inredningstidningar sätter griller i huvudet på mig.


Tänk att äga ett gammalt, rustikt hus. Det ska ligga avskilt och rofyllt. Men endast en kvart med bilen och man är mitt i smeten. Huset ska vara vitt, och det ska se ut som att det har stått där i flera hundra år. Golven ska vara av vitt trä. Det ska vara en liten springa mellan varje planka, och det ska knarra när man går på det.




















Det ska vara vit och ljus inredning. Väggar, möbler, gardiner, lampor.
Genom de stora fönstrena ska solens strålar strömma in, och på kvällen när det blir mörkt ska en massa vita ljus tändas. Man ska kunna krypa upp i den stora mjuka soffan, bre om sig en filt och titta in i brasan som lugnt knastrar i den öppna eldplatsen. Bokhyllor står långa och ståtliga tillsammans med en stege, dom är fylld med all sorts lektyr.



Sovrummet ska också det vara öppet och ljust.Jag vill ha en hög och bred säng. Med ett fluffigt duntäcke, och en massa kuddar, blandade stora och små. En sliten garderob, och en kroppsspegel ska vila mot väggen.




Men allt detta vita kan kanske bli för mycket. Därför när man kliver in till köket, ska det vara som att kliva in i en annan värld. Här ska det varma färger, med en massa mysiga lampor. Här ska man få känslan att det är roligt
att laga mat.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 













 


Den som känner för att köpa ett hus till mig,
och ge mig fria händer, och ekonomi att inreda som jag vill;
Show yourself. Var inte rädda, jag bits inte =)

 

(såklart är det svårt att hitta bilder som stämmer in exakt på hur jag vill ha det,
det är mycket på dessa bilder som aldrig skulle falla mig in att skaffa.
Ha överseende med detta =)
)


Tisdag

Att underhålla tre överenergiska barn är inte alltid lätt när hostan hägrar, näsan rinner, och huvudet spränger. Jag, Rasmus och Lasse var nere på mitt rum och lekte riddare. Vi fajtades med träpinnar, och jag byggde en grotta åt dom utav täcken och filtar. Vi byggde tågbanor. Vi pratade med Leon, Erika och Ellinor på Skype. Det tyckte dom var roligt. Både att få se sig själva, se någon annan, och prata i mikrofon.

Igårkväll tittade jag och Inga på Mamma Mia tillsammans. Tyskt tal och svensk undertext, lättare att förstå vad vissa ord var då. Även fast både hade whiskeyröst av hostan så satt vi tappert och sjöng med. Ikväll orkade ingen av oss ens försöka vara social, så jag bestämde mig att gå till sängs tidigt, och det skulle hon med. Har lånat en massa inredningstidningar av henne som jag ska bläddra en stund i innan jag troligtvis somnar till Scrubs.


Pratade med en svensk kvinna från Eppingen idag. Inga känner henne. Hon kommer ursprungligen från Stockholm, och hennes man kommer från Sundsvall. Dom har tre barn, och bor nu i Tyskland pga av hennes mans jobb. Jag vart riktigt förvånad när hon ringde, och det var sjukt ovanligt att prata svenska. Hon var jättetrevlig och sa att om jag behövde hjälp med någonting var det bara att fråga henne. Även om det var någon småsak, så kunde det irritera en. "Man ska inte behöva åka till Sverige för att köpa balsam, bara för att man inte vet vad det heter här". Den nittonde är vi ditbjudna, och det ska bli riktigt skoj. På Torsdag är det nämligen två månader sen jag pratade svenska med någon face to face.

Nu tidningar!
Godnatt.


Slemmis på båttur i Turkiet.
Vilken underbar dag det var =)

Hej du gamle svensk

I Tyskland finns ett uttryck som lyder, "Alter Schwede".
Det betyder gamle svensk, och det säger man om man är riktigt imponerad..

Chippendales

Ibland undrar jag hur mycket fritid min syster har.
Men man kan inte låta bli att skratta. Så in i norden
fult!



Sjukstuga

Om det var en bra tid att bli sjuk när Inga's föräldrar var här, så är nog nu den sämsta. Idag ligger både Inga och jag som klubbade sälar och hostar bland en massa snorpapper...

Måndag

Blev en lite längre lur än jag trodde. Men det gjorde ingenting, och jag behövde det. Så jag fick helt enkelt unna mig det. Därför blev det alltså ingen träning så här på morgonkvisten heller. Men jag går antingen ut på en promenad ikväll, eller så kör jag stenhårt imorgon. Det får vara nog på laterierna!

Städerskan är fortfarande uppe och dammsuger. Vill inte störa så jag fixar mig tills hon är klar och sen kan jag gå upp och göra en snabb lunch innan Inga hämtar upp mig. Imorse var första frukosten jag och Inga var ensam på. Lasse skrek så Rasmus började gråta, sen skrek Rasmus så att Kjell började gråta. När jag gick upp hade jag min finaste gåbort-tröja, nämligen RätansRevyn 92 "sex-hungriga vargar". Inga sa att jag skulle passa mig för att turken på tyskan kunde missuppfatta det. Jag var tvungen att skratta när hon faktiskt trodde att jag skulle lämna huset med den. Nej fybubblan, det är endast en hemmamys tröja =). Och så var det ju ingen tyska idag.

Nämen, Inga har varit hemma idag. Hon har jobbat i trädgården.
Hon måste tycka jag är en latkorv nu som bara varit på rummet hela dagen. Måste kanske förklara läget för henne. Men då kanske hon blir arg för jag var uppe så sent. What to do, what to do?


Goddagens


Höstpromenad

Mamma, eftersom du är så orolig så ska jag förklara hur läget ligger till. Igår åkte jag till Eppingen med Christian. Sarah jobbade, så jag hade pratat med Franzi om att vi skulle umgås tills hon slutade. Sarah stod i ett öltält utanför lokalen och mestadels av kvällen stod vi där och umgicks med henne och Jonas. När dom slutat så var vi inne och dansade och drack lite okynnes.
Jag åkte alltså inte dit ovetandes om vem jag skulle vara med.
Allt var noga planerat. Jag är bara en sån människa.

Nu på eftermiddagen tog jag och Inga barnen och gick ut på en prommis.
Christian var hemma och packade för sin stundande resa.
19 grader ute, men det blåste kallt.


Gårdagen

Idag mår man som man förtjänar, men jag kan inte hjälpa det när man känner dom som jobbar så man får en massa gratis. Där lät jag allt världsvan ;)


Orkade inte platta håret efter att ha uppsatt hela dagen.
Detta fick bli nödlösningen.



What comes before PartB?


Let's get physical

Hej, här kommer tjockisen med salamilukt och nutellamun.

Nä, måste skärpa mig nu. Starting tomorrow!

Lördag

När jag tänker efter hade det nog varit skönt med en hemmakväll med en riktig skräckis. Men jag har inge mys, och det är inte direkt så att affärerna i Elsenz har nattöppet. Nope, ikväll ska jag till Eppingen på Kerwe. Ska bli intressant att se om man hittar någon man känner. Hade ju varit lite trist att gå ensam hela kvällen.

Igår var jag som sagt till Jana. Spelade Singstar och Eyetoy, sen kollade vi på en tysk film med engelsk undertext. Hehe. Glädje var iallafall när det var jag som fick sjunga "Don't stop me now" =)


Nu drar jag! Ha en trevlig kväll allihopa.

Visa ord

En klok människa sa till mig en gång;
Låt inte personen ta din energi, det förtjänar den inte.

Nu ska jag till Jana och sjunga livet ur mig på Singstar!

Godnatt

Lämnar er för kvällen med ett litet videoklipp.
Ett exempel på hur det kan se ut när Kjell och jag umgås.


Låt mig lätta mitt hjärta

När jag kom hit till Tyskland ville jag inget annat än att åka hem igen. Jag ville inte vara utan mina vänner! Jag åkte i tron om att jag hade en massa härliga vänner, som jag älskade, och som älskade mig tillbaka. Som jag kunde lita på till 100%.  Jag hade så svårt med tanken att vara ifrån dom i ett helt år. Trodde inte jag skulle klara det.

Jag känner inte så längre.
Just nu känner jag inte något större behov att åka hem..


Jag tog studenten i somras. Det är mitt nya liv som börjar i samband med den här flytten. Jag försöker påbörja ett nytt kapitel. Men det är så svårt när människor försöker hålla mig tillbaka. Dra mig tillbaka till gymnasietiden, där man pussade på kinden och sedan högg i ryggen.
Nu när jag är här, långt ifrån er, är bråka det sista jag vill göra. Det är därför jag inte har konfronterat människor som jag vet har pratat illa om mig. Människor som jag trott varit mina vänner. Jag känner att det är oerhört onödigt, och att det måste redas ut ansikte mot ansikte, istället för över mejl eller msn.

Jag har insett nu att jag är alldeles för blåögd. Jag kan inte lita på någon! Jag kommer troligtvis fortsätta vara som jag är. Jag kommer anförtro mig åt folk som kanske inte förtjänar det. Som kommer berätta det vidare, eller använda det emot mig. Jag säger inte att jag är oskyldig! Jag kan erkänna att jag har pratat min beskärda del av skit, och det har inte alltid varit vackra ord som kommit ur min mun. Men jag har försökt förklara att jag inte vill fortsätta så längre.
Jag vill växa upp nu.

Jag har försökt se över axeln med allt som jag får reda på händer och sägs hemma i Sverige. Men jag kan inte längre ignorera, utan måste inse, hur mycket det tär på mig. Det är som ett moln som hänger ovanför mitt huvud hela tiden. En sten som trycker på mitt bröst.

Men jag börjar om nu.
Jag tänker inte leva med att känna mig skyldig.
JAG ÄLSKAR ER!
Förlåt om jag har sagt någonting som sårat er. Jag kände mig tydligen osäker, eller helt enkelt ledsen över saker som ni sagt om mig. För jag vet mycket mer än ni tror. Jag ber er inte att säga förlåt tillbaka, för ni kommer nog inte ens vilja erkänna att det är er jag pratar om. Jag vill bara att ni ska antingen förlåta och glömma, eller bara helt enkelt glömma. Släpp mig. Jag försöker leva här och nu. Vara den bästa personen jag kan bli. Jag kan inte göra det om jag ska ha Sverige gnagandes i bakhuvudet. Jag vill inte känna som jag gör nu, att jag inte ens vill åka hem. Jag vill känna att jag har ett riktigt hem att återvända till när det här året är över. Jag tvivlar inte på att min familj kommer finnas där. Jag skulle aldrig kunna ha en tanke på att dom skulle överge. Men kommer du finnas där?


Lista

Har nog gjort den förut.
Men skitsamma. Enjoy!


STEG 1

Namn: Emelie
Bor:
Elsenz
Ögonfärg:
Blå
Hårfärg:
Blond
Skostorlek:
37-38
Längd:
174 cm över havet.
Höger eller vänsterhänt:
Höger


STEG 2

Skor som du bar idag: Barfota
Jacka som du bar idag:
Ingen
Dina svagheter:
Det får folk inte veta. Då kan ni förgöra mig =P
Rädsla:
Höjder


STEG 3

Första tanke när du vaknar: Vad är klockan?
När somnar du:
Runt tolvslaget oftast. När man är klar med bloggläsning =)


STEG 4

Pepsi eller Coca Cola: Coca Cola.
McDonalds eller Burger King:
Donken ftw!
Adidas eller Nike:
Nike. Bara för att jag har ett par skor.
Hemma i Sverige dock.
Lipton Ice Tea eller Nestea:
Nestea. Bara det jag druckit.
Choklad eller vanilj:
Choklad!



STEG 5

Svär du? Inte så mycket på senaste tiden. Kan inga svärord på tyska, och svenska använder jag knappt längre.
Sjunger du?
Försöker?
Duschar du varje dag?
Oftast inte.
Gillar du skolan?
Jag saknar den.
Tror du på dig själv?
Inte när jag ljuger.
Kommer du överens med dina föräldrar?
Självklart.


STEG 6

Har du under den senaste månaden:

Shoppat? Bara i mataffären med familjen.
Ätit en hel ask müsli?
Försöker hålla mig ifrån sånt.
Ätit sushi?
God no!
Stått på scen?
Nope.
Skejtat?
Näver.
Bakat?
Färdigpaaaaa i ugn?
Stulit något?
Nej.
Ljugit?
Bara om min vinodling ;)
Kysst någon?
Nej.
Kramat någon?
Jao.


STEG 7

Har du någonsin:

Däckat eller varit jättefull? Jag skulle väl aldrig! ;)
Varit full?:
Ja.
Blivit kalladra?
Varje dag.
Blivit nerslagen?
Nä, någon bitchslap här och där.
Busring någon?
Haha, ja.
Gjort något som du ångrade?
Ja.
Fått IG i nått ämne eller på något prov?
Japps. Hon som inte kunde dansa.
Kastat en sten på nån ruta?
Nejnej!


STEG 8

I framtiden..

Namn på barn? Hemlis ;)
Hur vill du dö?
Vill helst inte tänka på det.
Vad vill du bli när du blir gammal?
Rolig och tjäck!


STEG 9

Antal människor du skulle ge ditt liv för? Familjen.
Antal CD-skivor du äger?
Har inga här =(
Antal piercings?:
Två.
Antal tatueringar?:
Inga.
Hur många gånger har du varit med i tidningen?
Ett gäng.


STEG 10

Vad ska du göra i sommar? Avsluta min tid i Tyskland, och sen åka hem.
Vad ska du göra i vinter?
Sakna Sverige's vintrar med massa snö!
När tar du studenten?
I somras.
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba?
Jobbar nu, och är inte i Sverige.
Vad händer till helgen?
Kerwe troligtvis.
Vad vill du helst göra just nu?
Klä på mig, för jag fryser.


STEG 11

Vad tittar du först på hos killar/tjejer? Helheten.
Vilka av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först?
Hmm, jag vet inte. Bajsen kanske ;)
Vem är den perversaste person du känner?
Jag själv, visar det bara inte.
Hur många gånger har du varit utomlands?
Orkar inte räkna.
Vilket land är bäst?
Sverige såklart! Men gillar Tyskland också =)


Steeda steeda varje ... torsdag?

Städning fick bli dagens träning. Och det är träning kan jag lova. Svettas som ett riskorn på Japans landsbygd när jag kutar upp och ner för trappor. Vi får främmande ikväll så Inga undrade om jag kunde röja undan lite. Dammsög nedervåningen, torkade golvet i köket, och plockade undan lite i allmänhet.


Kan bjuda på en bild från vardagsrummet.
Efter jag har varit där med mina magiska fingrar förstås ;)


Torsdag

Igårkväll var jag till Eppingen för att gå till en ungdomsgrupp där dom sitter och pratar om Bibeln och sjunger sånger (jag är som förvandlad). Förstod inte så mycket, så jag satt mest och ritade på ett papper som vi fick. Men träffade nytt och trevligt folk, och jag ångrar inte att jag gick dit. Både Juliane och Sarah går ju dit så det var dom som bjöd med mig. Fick låna en bok av Sarah, "The exchange student survival kit". Hon använde den när hon var utbytesstudent i Kanada. Det handlade ju mest om hur det var att vara utbytesstudent, men även om hur man anpassar sig till en ny familj, kulturchocker, hemlängtan osv. Sånt som jag kan ha nytta av. Tyckte det var väldigt snällt av henne =). Efteråt minglade man runt och pratade med folk, och alla var väldigt trevliga. Och villiga att prata engelska..

Det är mest kristna ungdomar jag umgåtts med under min vistelse här i Tyskland än så länge. För det första, är det för att dom flesta är kristna här, och för det andra så är dom som inte är kristna inte lika villiga att träffa nytt folk än dom som är. Men missförstå mig inte, dom sitter inte inne varje kväll och läser Bibeln. Var ju till Sulzfeld med Sarah, och träffade även Juliane där. Dom är väldigt öppensinnade och trevliga.

Nu ska jag lägga in lite nytvättat i garderoberna.
Och sen kanske jag tar en cykeltur om jag orkar.
Både jag och Inga har blivit väldigt lat på sista tiden.
Och nästa vecka kommer det inte bli någon träning tillsammans heller, eftersom Christian åker till USA på måndag och blir borta fem dagar.
Men det är ju så tråkigt att vara ute själv.


Laaaaaazyeye <3

Godmorgon

Nollgradigt i Sverige.
Jag som tyckte det var lite kyligt här. 15 grader ;)



Pratade med lilleman på Skype imorse.



Han skulle på Kyrkis och hade lite bråttom.
Så han frågade om det var oki att han åt framför datorn.
Jag är inte brydd sa jag.