Julstämning.

Skam den som ger sig.
Med 4½ timmes rast så har man god tid på sig att pyssla på lite hemma. Så nu är det bra juligt hemma hos mig. Hade nog blivit en aning mer om jag hade hittat min jullåda men den står antagligen uppe i Tyskbacken sen flytten från Örebro där jag pyntade förra julen. Har också inhandlat julmust och pepparkakor till kvällen, och kommer i stämning med julmusik. Eftersom jag jobbar hela julafton får jag mjölka så mycket det går redan nu. 

Dags för pyntet.

Tänk att snart är ännu en vecka till ända och vi är ett steg närmare jul.
Därför har jag bestämt att imorgon (om det inte blir jobb) är det dags att julpynta. Ska storstäda. Hitta de juligaste lakanen jag har. Byta gardiner. Sätta upp julstjärnan. Ja, det som hör julen till. Sen bjöd jag in Kajsa på datenight med julfilmer. Jag har aldrig varit, och kommer säkert aldrig bli särskilt duktig på att höra av mig. Har hört det sen urminnes tider.. Så nu tänkte jag ta och underhålla vårt förhållande en smula så jag inte får bannor.

Morgondagens schema är alltså följande:
 Ta en promenad, tjockis!
 Steda, steda, varje freda.
 Pynta.
 Färga håret. Börjar likna en tvättbjörn igen.
 Myskväll.

Jultallrik och pub på lördag. Look sharp,, and suit up!


Oh deeeeeeear!

just another manic monday.

Igår, ärtsoppa. Idag; broccolisoppa och fransk bondsoppa. Har underskattat soppor märker jag. Det är ju förjävla gött.
Annars går jag bara omkring med min MM och är grinig. 
Blev abrubt väckt imorse när de ringde från resursen och ville jag skulle komma in och jobba. Nog för att det har gått bra under dagen men arbetskamraterna är verkligen A och O. Idag känns det som att man varit själv på hela avdelningen då den jag "jobbat" med lyckats försvinna och lämna larm och bihang bakom sig. Så kutar man omkring som en vettvilling och vet inte vart man ska ta vägen. Aja, nog med klagomuren för tillfället. Men känner jag mig själv rätt finns det mer att hämta och vänta. 

Tjoflöjt!

Uppe med tuppen.

Jag har saknat tiden då telefonen ringer klockan sex och man inte har något annat val än att kliva upp och jobba. Tur jag lade mig en respektabel tid igår.


Usch!

Jag tycker för övrigt att min blogg är jätteful och jag skäms varenda gång jag ser den. Gud gav inte mig skapandets gåva, och inte heller gåvan för kodning (vi behöver inte nämna att jag faktiskt gick media på gymnasiet). Jag får väl ta mig an denna hädelse någon dag när lusten faller på. Eller så får Ellinor helt enkelt hitta på någonting kreativt. Elle?!

Another weekend.

Sikken helg det har varit. Lugn med ändå innehållsrik.

Fredagkväll tog jag på mig att köra några grappar på Wärdshuset, tänkte ändå kolla in karaoken och det är ju alltid trevligare att ha sällskap än att gå själv som en enstöring (sådana har vi nog av i bynn..). Lugnt som i graven var det och under de par timmar jag spenderade där var det inte en jäkel som sjöng. Dåligt! Glas krossades dock. Alltid lika kul med fulla människor när man själv är nykter..

Lördag började så klart med Melodikrysset och sen tog jag med mig min systers son och for till min andra syster i Svenstavik. Och det blev en heldag. Åkte till Bjärme på julmarknad. Gick in och vände i princip. Litet utbud och lite folk så vi styrde mot Dollar istället där Leon och Björn went nuts på godishyllorna. Björn lagade middag och sen dukades det upp med godsaker och vi tittade på Happy Feet 2 och sen Så mycket bättre. Leon somnade i soffan och vaknade inte ens av mitt ylande till sång ända vägen hem till Rätan.

Ikväll for jag, mamma och Ellinor på bio till Hoverberg. Blondie gick och varför inte ta tillfället i akt för lite mother-daughters-time?! Filmen var väl ok. Inget jag rekommenderar. Har väl en aning svårt för svenska filmer redan från början. Mycket sexscener och awkward moments. Bäst var fikat i pausen. Tunnbrödstut och hallonkaka. 

Summa summarum så har det varit en plufsig helg, med bröd, fikabröd och godis. Så nu är det nya tag igen. Börjar med en rejäl gröt- och äggfrukost när jag kliver upp. Längtar redan till imorgon bitti.


Mamma snodde ihop en god broccolisoppa häromdagen.


Bamse tror jag den här rätten kallades. En salig blandning med räkor och dill.
Bjöds på hemma hos Ellinor och Björn.

Vardagsmotion.

Ikväll tog jag mig i kragen och gick ut på promenad. Hade en slappdag igår så idag var det skärpning. Var hemma igen vid sex kilometer så tog en vända åt andra hållet och landade till slut precis på milen. Det är terapi det, att gå omkring med hög musik i öronen utan något som stör.

Jobbade ju också idag så då blir det några steg det med. Kommer somna ovaggad ikväll. Nu final i Hela Sverige bakar!


I'm baaaack.

Inte kommer jag ihåg att det var så här krävande att jobba. Kroppen fick väl en superchock när klockan ringde sex. Har ju haft sovmorgon så gott som varje dag i två månader. Efter att farmor dog har tanken på att komma tillbaka till Östgärde inte varit särskilt lockande. Men eftersom jag inte lyckas få ändan ur och hitta på något så.. Jag kan inte längre leva på kärlek och luft heller.

Men iallafall, tar väl ett tag innan kroppen hajar att den är i work-mode igen och tills dess får jag acceptera att jag blir lite avtrubbad.

Ska nog sätta upp en lapp till mina arbetskamrater också. Berätta att jag är tillbaka och att det då är bäst de sköter sig. Jag är ju en sån som skvallrar :)


Gottegris.

Jag har svårt att förhålla mig till godsaker just nu, såsom fikabröd, efterrätter..

För att någonting ska hända vore ju det bästa att inte äta sådant över huvudtaget. Men å andra sidan, ska man inte kunna njuta av det livet har att erbjuda? Eller kylskåpet? 
Människan som aldrig tar för sig av kakfatet är ju för jävla tråkig! Och egentligen ska man väl kunna äta i måttlig mängd om man sedan rör på fläsket? Nu menar jag inte att jag ska sitta och trycka kakor hela dagarna och sedan lunka runt i 2 km innan nattning.
Det gäller väl att prioritera känner jag. Om man blir bjuden på kalas, så som igår, så tänker jag inte vara oförskämd och tacka nej. Om någon langar fram en chipspåse till Halv åtta hos mig så säger jag hellre nej tack då. Onödigt ätande är väl ändå det - onödigt?

Det tål att tänkas på.


Ute på hal is..

Tänkte i mitt stilla sinne igår att jag skulle upp riktigt tidigt och ta en uppfriskande morgonpromenad. Vaknade därför fem. Lite väl tidigt tänkte jag och roade mig med Quizkampen och Hay Day till Ellinors klocka ringde vid sex. Snörade på mig skorna och traskade ut. Det första jag gör är att nära halka precis nedanför bron. Det verkar ha varit en kall natt då vägen är alldeles spegelblank. Jag tror jag gick 50 m innan jag gav upp och vände hemåt igen. Kände inte för att halka och bryta båtbenet idag. Så nu sitter jag här i mitt underställ och ser dum ut. Får se hur dagen artar sig om jag ger mig ut lite senare.
Ellinor skulle köra väldans försiktigt in till Ösund i varje fall!

Ha en bra dag!

Maaaatdag.

Efter träningen gick jag upp till kyrkogården. Mötte min bror på vägen och när han skulle åka till Åsarna så följde jag med. Han bjöd på lunch på Skicenter så det blev kyckling och sallad. Tog en dusch och satt sen i bastun och sjöng Stad i ljus så mamma hörde ända upp till köket.

Ikväll har vi haft avskedsfest för Pär-Anders som imorgon i ottan ger sig iväg på en ospecificerad resa på okänd tidsrymd. Kyckling återigen men denna gång ädelostfylld. Och det var för gött! Efterrätt blev det också, men vad gör det egentligen?! Om man inte får synda en kväll som denna så när får man?


Moves like Jagger.

Gröfrukost och nu en tur till träningsrummet på Östgärde. Man tager vad man haver!


Tillbaka på banan.

Bloggen har legat på is ett bra tag nu.
Men nu ska det bli ändring på det. Och nu ska jag meddela att jag kommer försöka bli en trååååkig träningsblogg. Inte för eran skull, jag vill så klart bidra med rolig läsning, men mellan tråkigt svammel eller inget svammel alls?!

Men att redan nu kalla det en "träningsblogg" är väl kanske att gå händelserna i förväg en smula. Jag siktar mer på en vardagsblogg som förhoppningsvis kommer innehålla mycket träning, bra mat och kanske till och med inspiration för någon liten stackare där ute i bloggvärlden.

Hur många gånger har man inte sagt, "IMORGON, då börjar jag!".
Det är några ord som mina läppar mer än en gång format sig runt. Men nu är det idag, och idag börjar det. Jag tänker inte sitta här och skriva peppande rader till läsare, utan jag gör det till mig själv. Jag har märkt att få det på pränt gör det mer till verklighet, och mer som en skyldighet till mig själv. Att även ni kan läsa det gör det ju bara pinsamt om jag skulle ge upp och misslyckas. 

Jag tänker inte satsa på hårdträning nio dagar i veckan. Och jag tänker inte tvinga mig själv. Jag ser det här som ett tillfälle att lära kroppen hur bra den mår av träning. Till slut ska det vara så att träningsskorna bara åker på i farten.
Reminder:
Du gillar frisk luft!
Du är snygg när du svettas!

Ska även påpeka att jag inte idialiserar size zero eller satsar på att bli pinnsmal.
En vacker kropp är en hälsosam kropp. 

Så jag hoppas att de trogna följare jag haft förr även stannar kvar för det här. Peppa mig gärna och peppa er själva med mina ord om ni vill! Jag vill inte vara någon fröken Duktig och tro att jag är bättre än någon annan. Så vad säger ni om att göra det tillsammans?!