Back in buisness.

I'm baaack!

Jag ska inte ljuga. Har haft några tuffa dagar.
Men nu ska vi inte älta det förflutna utan istället se framåt..

Nu är jag klar med första utdraget av fråga ett till tentan. Det tar på krafterna måste jag säga. Men eftersom vi har så pass långt tid på oss så bestämde jag mig för att ta en fråga/dag. Verkligen klura och fundera på den och känna att man får ut det som går att få ut. Så har jag ett par dagar på mig att korrekturläsa samt renskriva. Jag känner att jag är back on track nu alltså!

Fortfarande lite svajig i humöret dock. En motorcykel åkte förbi utanför och lät så högt så jag höll på att börja gråta. Stabil tjej!

Nu ska jag unna mig lite tv-tittande tror jag.
På återseende.

Skitliv!

Hormonerna spritter i kroppen på mig tydligen. Efter att ha vaknat upp på ett fint humör slår det plötsligt helt om och jag blir ledsen och nedstämd. Vill inte göra hemtentan efter att ha läst frågorna och inte vetat vart jag ska börja. Känner till och med att jag skulle kunna hoppa av bara för att få åka hem och krypa upp i famnen på mamma..

Så idag har jag inte gjort någonting av värde.
Jag har legat i sängen, kollat på Amazing Race, Top Model och Adventureland. Orkade inte ens kliva upp för att äta någonting. Så då tryckte jag två lussebullar nu istället. Jävligt bra Emelie! Jävla fetto! Du ska fan inte klaga om du ändå inte gör något åt det.

Nu ska jag tvaga min kraftiga hydda.

Monday morning.

Åh, så mysigt det var igår när Cissi kom på besök.
Vi handlade kinamat, och sen bjöd hon på hembakta lussebullar. Till det blev det pepparkakor och julmust. Är det första advent så är det!! Hon smög iväg till jobbet tidigt imorse så det blev en kort, men ack så uppskattad visit. Imorgon ska vi ha en shoppingdag tillsammans.

Men nu är det måndag igen och då gäller det att ladda om. För nu står hemtenta på agendan. Är redan supernervös trots att det bara är tre frågor och vi har mer än en vecka på oss.. Det svåra kommer nog vara att sätta igång bara. Peppa rå! Det gäller att kämpa det sista nu så kommer julafton snart vänta bakom knuten. Jag längtar så innerligt. Åka hem till Rätan och rå om de mina står högst på önskelistan i år!


Godaste lurreburrarna!

Julklappar.

I hopp om att hitta de sista klapparna så tog jag en tur ut till Marieberg. Ville helst inte gå ner på stan när jag blev dyngsur bara av att gå till bilen..

Blev så gott som in och ut så var jag klar.
Nu är det frågan om jag ska försöka hitta en till julklapp till den lille?! Och en födelsedagspresent till min syster som har bemärkelsedag där runtom julen. (Det har jag också förresten. Så ni inte glömmer det!)


Det ser rätt futtigt ut måste jag säga.
Men låt er inte luras. Det ligger mycket pengar och planering i årets klappar.

Power(nap) to the people!

Det blev en liten lur i sängen till Polarexpressen!
(Nu är det bara julfilmer som gäller).
Telefonen kunde inte sluta låta så det blev bara runt timmen. Lika bra det iofs..
Drömde att en kille sa till mig att jag hade min Bieber-tröja på mig bara för att jag inte skulle behöva skämmas för vad jag egentligen lyssnade på. För man kunde inte lyssna på något sämre än Bieber. Han skulle haft spö!

Nu väntar jag på att klockan ska slå sex. För då kommer Cissi. Vi ska ha kinamys, och sen adventsmys. Ska bli kul med lite tjejtime. Var ett tag sen vi umgicks bara hon och jag.

Toodles.

1a advent!

Varför inte kliva upp rätt tidigt och ta vara på dagen? Det är ju trots allt en dag jag längtat efter.
Mindre roligt är det att det regnar och blåser ute. Det känns inte helt ok! Till vädrets försvar kan jag dock säga att det inte är december än. Du har fortfarande några dagar på dig.

Jag som tänkte gå ner på stan och titta om det händer något särskilt. Det är ju så fint pyntat så jag blir glad i själen. Men med det här vädret? Jag hoppar det idag.. Tur man har tid på sig!

GLAD FÖRSTA ADVENT PÅ ER!
Ta hand om varandra!


Örebro by night.


Uppe på Zainab's tak kan man se ut över hela Örebro.
Blåste gjorde det, men staden är större än jag trodde.. Där ser man.

Storstädning!

Blev inte som planerat av dagen direkt.
Cissi slutade tidigt och kunde i vilket fall som helst inte kika skor med mig eftersom hennes mor skulle komma på besök. Ingen idé då att åka ända ut till Marieberg tyckte jag.
Så det bar av till ICA Maxi. Blev glatt överraskad över alla fina julsaker de hade, så det blev det lite pynt med hem tillsammans med lebensmittel. 
Och istället för en tur med dammsugaren så blev det storstädning!
Nu är det så fint, så fint i lägenheten så jag blir alldeles lycklig. Vill bara att snön ska komma någon gång så man får den riktiga julkänslan. Imorgon är det ju första advent!!!






Lördag 26/11.

God dag. 
Ännu en dag. Ännu en lördag.

Idag blir det troligen rätt stillsamt.
Funderar på att fara en sväng ut till Marieberg. Måste kolla vinterskor på riktigt. Handla mat. Och hälsa på Cissi om hon jobbar. 
Skulle också behöva dra ett varv i lägenheten. Diska behövs definitivt.

Nu måste jag klä mig.
Ha en bra dag =)

Freaky Friday.

Sikken dag. Fullspäckad.

Seminarie som gick ok. Fick in några fraser.
Häng på stan med Zainab. Hon är fan galen! Trots att pengar trillat in på kontot så var jag inte på shoppinghumör. Letade efter ett par vinterkängor, men fann helt enkelt inte några som föll mig i smaken. Trixade med julhemlisar framför Vem vet mest. Och sen mys till Idol med kyckling och klyftpotatis. En väldigt fin dag! Som förväntat redan imorse.

Nu ligger jag hemma i sängen och fiser. 
Imorn får jag sova hur länge jag vill.
Imorn behöver jag inte läsa någon bok till skolan.
Imorn ska jag bara slappa. Såååå efterlängtat!

Sov gott!



Godmorgon.

Idag kommer nog bli en bra dag. För jag känner mig lycklig på nå vis.
Snart är det ju jul =)))))))))) Mindre än en månad!

Ljus i vårt hus.

Jag kompenserar den uteblivna snön med glittriga ljus. Så fina!


Bilprovningen.

Som sagt klev jag upp i ottan för att kunna läsa boken klart, så när jag kom hem från skolan lade jag på en rulle och tänkte ta mig en välförtjänt pn. Men då ringer moder'n och säger det är dags för besiktning. 15.20. Så då var det bara att kliva upp igen. Blev så illa tvungen att ta på mig bh också. Jag som precis befriat getteran.

Finaste bilen jag har. Inga anmärkningar alls!
Blev bara lite halvt bestört över hur smutsig hon är. Får ta och tvätta henne när snön kommit, nu är det väl nästan ingen mening. Eller vad tror ni?! Karl'n som besikta tyckte för övrigt att det var en fin färg. Så där fick ni som sagt att den är ful. Särskilt du, Ingvar på macken!

Gjorde lite köttfärsbiffar till middag. 

Ja, det var väl allt.
Hare bra.


Här var hon ren och okysst.

Morning.

Erkännande hamnade till slut på golvet igår. 
Klev upp halv åtta för att jag skulle hinna läsa lite innan vi ska träffas klockan elva. Och nu är det bara runt 20 sidor kvar. Känns dock som att jag bara sitter och läser medan jag tänker på annat. Förhoppningsvis fastnar väl någonting..
Vill bara ha morgondagen överstökad. Seminariet överstökat.
Sen ska jag sova hela helgen. Fan va jag ska sova. För på måndag är det utlämning av hemtentan så då kommer det återigen vara en stressfylld vecka. Kommer gå in i väggen och få ett tjockt magsår. Har inte varit så här produktiv på flera år.

Mina fönster behöver verkligen tvättas ser jag nu. 
Och vart är snön?????

Take care now. Bye bye then.


Idag känner jag mig verkligen som sju svåra år..

Ljushuvud.

Lyssnade klart på första boken av Jonas. Gick och hämtade ut paketet med andra boken och läste ut den på några timmar. Nu är jag helt slut och jag vill verkligen inte läsa den tredje boken. Den som är viktigast egentligen. Den som innehåller alla begrepp som vi ska veta. Men jag är som bomull i skallen.. Att sitta och läsa fakta rakt upp och ner nu är inte jättelockande.
Så vad ska man göra?!

Dock gillar jag faktiskt lite att jag har röda soffan uppe igen. Jag har så många olika ställen att sitta på. Har flyttat runt mellan den vita, den röda, och sängen.
Omväxling förnöjer som man brukar säga..

Morning has broken.

Äter frukost. Plockar ögonbrynen. Målar naglarna.
Allt medan jag gör läxor. Som sagt, nice med ljudböcker =)

God morgon på er!

Ljudbok.

Som jag nämnt tidigare så saknar jag två av de böcker som ska läsas denna vecka. Känner mig en aning stressad över detta och trots att jag beställt böckerna som troligtvis kommer imorgon så laddade jag hem ljudböckerna. Det är alltså Jonas Gardell's självbiografier En komikers uppväxt och Ett ufo gör entré
Det är ändå rätt nice att bara kolla upp i taket och lyssna istället för att behöva läsa för en gångs skull. Lättare att koncentrera sig och man blir inte lika trött i huvudet.
Sen är det bara resten av Erkännande som ska läsas ut också.
Har imorgon på mig...

Life..


Duktig fotograf.

Den här snygga bilden hittade jag på telefonen.
Från när vi var och såg Breaking Dawn.


Gaaaaanska mycket onödig information.

Julpyntat.

Dagarna går lite upp och ner märker jag.
Efter jag tagit en promenad, hämtat ut ett paket, och ätit lite pepparkakor tillsammans med julmust så kändes det inte så farligt längre. Tror det är nu när juletider närmar sig som jag börjar längta hem. Tanken av att sitta här hemma kvällarna lång helt ensam och känna mig allen är inte så lockande. Men nu är det faktiskt mindre än en månad tills jag får åka hem.

Tjuvstartade med julpyntet. 
Blev lite, lite upprörd över att det inte var min jullåda som kommit med från Rätan. Med mina juldukar och min julstjärna. Men då blev det en massa tomtar i lägenheten istället. Inte lika juligt som jag hoppats, men man tar vad man har som man brukar säga.

Korvstroganoff, ris och broccoli till middag.
Fan va jag tycker om broccoli. Så jävla gott!






......

Jag är inte alls inspirerad.
Jag vill inte plugga mer. Jag vill inte bo i Örebro längre. Jag vill bara åka hem.

Jag är världens mest negativa människa. Jag vet.

Söndag 20/11.

Fy fan vilken slappdag det har varit idag.
Har legat i sängen respektive soffan och kollat på Amazing Race.

Varför kan inte Sverige göra remake på ett sånt program förresten? Något vettigt istället för Copycat Singers eller Värsta pojkvänsakademin? Skit-tv!

Lagade storkok med tortellini och fick ihop fyra matlådor.
Skulle egentligen lagat till pojkarna igår, men efter Boda Borg var jag inte jättesugen på att ställa mig och kocka. Så då blev det mer till mig. Alltid skönt med matlådor nu när en galen pluggvecka börjar. Hard work work.

God natt. Får vi hoppas.


Duktigt.

Jag tänkte ett tag faktiskt skita i seminariet imorgon och lämna in en enskild uppgift istället. Boken var så dryg att jag bara ville gråta. Men när en av mina gruppmedlemmar meddelade att hon inte skulle delta så kände jag inte jag inte kunde lämna Amanda i sticket.
Så jag skummade igenom de sista sidorna och skrev sen klart uppgiften.

Lär väl inte få MVG, men jag gjorde det iallafall. Yey me. 
Nu kan jag lägga mig med gott samvete och hoppas jag är på prathumör imorgon..

Natti, sötisar!

Breaking Dawn.

Dagen har varvats med tvättning och läsning.
Mardrömmen var när jag började läsa Heavy Metal-boken som är på engelska. Visserligen bara ett kapitel, men mycket och liten text på ca 50 sidor. Som sagt, mardrömmen!

Bion igår var awesome!
Störde bara mig oerhört på någon jävel som satt och kommenterade allt i filmen. Not ok, man!
Filmen var bra, skulle dock inte behöva del 2 om ni frågar mig. Var ändå ett rätt nice slut.


Nu är det veckans höjdpunkt - Lyxfällan.
Känner mig inte så misslyckad när jag ser det.


Glitter in the air.

Sitter och väääääääntar på att få åka på bio. 
21.40 börjar den. En sen timme för en gammal kvinna.
Bonde söker fru får underhålla oss tills vidare.


På återseende.

Rebel without a cause.

Jag rebellade idag. Vägrade sitta inne när det för en gångs skull var sol över Örebro.
Så jag knatade ner på stan och gick i affärer. Hade några grejer jag tänkte jag skulle köpa, men kom inte hem med något av det. Men en påse blev det trots allt.
En liten tillökning i garderoben är alltid skoj!

Nu är det Vem vet mest. Dagens höjdpunkt!


Radio Gaga.

Jag tror jag har någon inbyggd väckarklocka i kroppen.
Har de senaste dagarna (när jag inte behövt kliva upp till mobilalarm) vaknat prick åtta. Och då menar jag verkligen prick 8.00. Börjar bli lite rädd för mig själv.

Vet också att jag inte har uppdaterat om några drömmar på länge. Men jag kan berätta att häromnatten drömde jag att jag skulle göra högskoleprovet. Det var fan den värsta mardrömmen hittills!

Antar att jag borde läsa lite om ungdomsgrupper i teori och praktik. Men det är ju så tråkigt. Är mer sugen på att ta en promenad till gymmet. Men det är också bara för att jag hellre gör allt annat än läsa. Alltid svårt att hitta inspiration till att börja. Diska verkar mer roligt liksom..




Sit back down where you belong,
In the corner of my bar with your high heels on.

Just another manic Monday.

Det gick väl helt ok på skolan idag. Var sjukt jäkla trött och hade ont i huvudet så när jag kom hem lyckades jag sova tre timmar på soffan. Men yes! Då blire att sova inatt..?

Nu börjar en sån där jobbig vecka igen. Två böcker ska läsas ut till seminariet på fredag. Nästa vecka blir dock värre. Tre böcker på en vecka, och jag har bara en av dem. Hur ska detta gå?!
Men det är bio på onsdag - Breaking Dawn. Wihoooooo!
Och sen kommer Pärra och lille Viking på fredag. Så skoj! 
Då känns veckan inte lika tuff trots allt.


Oh, those glory days.
Våra femton minuter...

...

Blä! Idag är en sån dag igen.
Vill egentligen inte gå på skolan. Även om det bara är föreläsning.
Tråkig och sur. Det är jag idag det..

Besök från Götet.

Nu är jag tusan slut som artist. Det tar på krafterna att vara en oklanderlig värd. För vilken heldag vi hade igår, jag och lille Christian. 

Frulle till Melodikrysset.
Rundtur på Örebro slott.
Var intellektuell på Örebro Läns Museum. 
Handlade godsaker och julklappar i Wadköping.
Middag på O'learys. 
Var på bio. Såg Immortals. Bästa filmen....
Häng på Rock Bar resten av kvällen där ölen kostade 20:-. Kan ha varit anledningen till att Chrisse blev lite överförfriskad och inte mådde jättebra när vi kom hem.
Han fick kliva upp i ottan för att torka sin vomage så jag kunde göra min morgontoalett. 

En sväng till Svampen. 
Kajkning på byn. Sen fick han åka hem stackarn. Han klarade inte mer.




Far, jag kan inte få upp min kokosnöt.

Åh, pappsen.
Grattis på Fars dag! ♥


Lyxfällan.

Det är skönt att kliva upp någorlunda tidigt. Vaknade åtta idag. Det är mysigt att sitta och dricka lite kaffe samtidigt som gamla avsnitt av Lyxfällan spelar på teven. Ett välle, välle bra program om ni frågar mig.. Såg ni förresten gårdagens program? Herregud, jag höll på att smälla av!

Idag blir det annars full rulle. 
Träna, handla, hämta ut paket, städa bla. 
Får finbesök som rullar in på stationen vid nio. Det ska bli så kul!

Ha en bra dag. Och en trevlig helg! =)

B-day.

Sååå grym är hon. Vilken jäkla performer!





ööö.

Efterlyst.
Tio överfall på kvinnor i Örebro. Alla i mitt område.
Det gäller att hålla sig inne. Minst sagt.

Happy Holidays!

Idag fick jag en julkalender.
Som ett brev på posten.
Bokstavligt talat.


Den hamnade på kylskåpet.
Tack mamsen =)

Mys.

Jag tycker vi alla ska ta en minut, och fnissa lite åt den här bilden.

Hej hej, säger bebben!

Tough times ahead.

Hej folks.

Seminariet idag gick prima. Vi pratade på om att kvinnan är underordnad mannen och att det är det vi får lära oss redan när vi kommer ut ur mammas mage. Med ett rum fullt med tjejer kunde vi alla hålla med om att boken väckt känslor. Minst sagt.

Fick uppgift till nästa seminarie som är på torsdag, som går ut på att vi ska ut på "krogen" och observera hur män och kvinnor flirtar och raggar på varandra. Jäkligt kul kan man ju tycka.
Men att läsa en bok på 280 sidor, göra en observationsuppgift, förbereda en 10minuters-presentation, samt ett A4-papper med punkter till inlämning, känns lite väl saftigt att klara av på två dagar. Särskilt när vi är första gruppen på torsdag och börjar okristligt tidigt...
Att ingen i gruppen ville gå ut och observera tillsammans gjorde ju inte saken bättre heller. Då måste vi sammanstråla våra uppgifter från helt olika ställen vid helt olika tillfällen.
Jo. Lite grinig är jag nog...

Detta gjorde att jag var tvungen att ställa in den planerade resan till Boda Borg imorgon. Jag hoppas mina kamrater inte blev alltför arga och besvikna på mig, och att vi gör trippen inom en snar framtid ändå?!

Söndag 6/11

Då är man återigen på hemmaplan.
Har varit på skolan och pratat ihop oss inför morgondagens seminarium. Vi är indelade i nya grupper nu. Jag och Amanda är fortfarande tillsammans, men det är två nya tjejer. Kul att lära känna lite nytt folk faktiskt. Om de är lika nice som mig liksom!.. Dock bara en av de nya var med idag..
Yeah yeah, whatever. 

Undra vare blir för mat idag då?!

Klart slut.

Nu är de hundra sidorna lästa. Har fixat till i garderoben och lagt in rena kläder. Fällde en tår över hur många strumpbyxor jag slängde på grund av någon liten maska. Har röjt och diskat som tusan. Nu ligger jag här, tittar upp i taket och lyssnar på Jingle Bells.


4/11-2011

Jag är lite trött i huvudet och själen.
Kan vara därför jag klev upp nio, för att klockan tio gå och lägga mig igen. Och sen sova till tre. Sen klädde jag på mig från pyjamas till långkalsonger. En liten förbättring iallafall. Soffhäng. Försöker ta mig igenom "Att göra kön". 100 sidor ska läsas till söndag. Hur nu det kommer gå. Dock intressant bok. Kan leda till mycket upprördhet och diskussion. Det fick min syster erfara då jag tog ut min irritation på henne..

Nu släcker jag. Ciao.

Jag är förresten lite smått förälskad i Robin från Idol.

Auld Lang Syne.

Jag kan bli gaaaanska less när grannarna lever om och har sig. Stör mig i vad jag nu sysslar med för stunden. (Tro det eller ej, men imorse hörde jag faktiskt någon gäspa. True story). Det händer till och med att jag skriver om det. Här, eller på Facebook. 
Men jag undrar om det står på deras Facebook eller blogg om hur deras granne varenda jävla dag lyssnar på julsånger och sjunger med... högt... i Oktober??

Nyss hade jag konsert i duschen. Drömde mig bort till en julpyntad kyrka.
Men den dagen, den sorgen.

Määäätt.

Idag blev det en fräsch och nyttig räk- och äggsallad till middag.
Det var göttans! Bättre än makaroner och köttbullar iallafall =)


Tenta.

Tycker det är väldigt roligt när folk pratar om att "nu är tentan klar, nu åker jag hem i en vecka!". En annan har inte så mycket val än att kliva upp dagen efter sin tenta för att börja en ny delkurs. 
Har dock överseende med att jag tar examen i januari, och då kommer jag åka hem. Jag kommer åka hem som fan! Blir med största sannolikhet Thailand också. Jag ska ta min bleka lekamen och åka själv. För det är en sån tjej jag är. Inte den som är den liksom..

Jag tyckte förövrigt att tentan gick riktigt bra!
Gillar att jag går en kurs där man kan flika in mycket av sina egna erfarenheter istället för att bara sitta och spy fakta över ett papper. Hoppas på ett VG, men man ska inte ropa hej!..

Ha en fin dag, ni fina.


Kaffe ur en jääääättestor mugg.
Införskaffad på Ullared. Vilket klipp!

Hahaha, va i helvete hände med min hand på bilden.
För det första ser den inte ut som min, och så är den baaaauta! Typ som mitt face.

Full fart.

God morgon, ni glada indianer!

Idag smäller det. Tenta #2.
Träning efteråt, och sen åker jag till Lindesberg och hälsar på.
De ska vara här och installera något fiber eller så, och då vill jag inte vara uppi dem och vara i vägen. Så då bjöd jag in mig själv till Cissi. Nu är det kaffe och lite Voice.

Håll tummen för mig idag.